Handige gadgets voor onderweg

Nederlanders spenderen veel tijd in de auto. Onderweg naar werk en ’s avonds op weg naar huis zitten veel mensen in de auto.  Niemand lijkt het leuk te vinden om dit te doen, maar het is belangrijk omdat je anders erg beperkt bent in het werk dat je kunt doen. Mensen houden er dus vaak niet van om auto te rijden, maar toch besluiten veel Nederlanders het aantal uren per jaar in de auto te verlengen door op vakantie te gaan met de auto in plaats van het vliegtuig. Om deze autorit wat aangenamer te maken hebben we twee handige gadgets verzameld.

Mobiel videosysteem

Ze zijn standaard in veel minibusjes, maar je kunt ook in elke auto een mobiel videosysteem installeren. Ze zijn het perfecte tegengif voor die gevreesde vraag: “Zijn we er al?” Sommige systemen monteren de videomonitor achteraan op de hoofdsteunen van de bestuurder en de voorpassagier, zodat de achter passagiers een goed zicht hebben. Andere systemen hebben schermen die uit het plafon vallen. Het geluid kan via het stereosysteem van de auto worden afgespeeld, maar individuele hoofdtelefoons zijn meestal logischer. Ruis onderdrukkende hoofdtelefoons filtreren weggeluiden weg. Naast het kijken naar films of tv-programma’s op dvd, kunnen passagiers videogames spelen, waaronder onderlinge wedstrijden. Systemen worden geleverd met USB-poorten en kaartlezers, waarmee ze alle video- of audiobestanden kunnen afspelen die u heeft opgeslagen. Je kunt onderweg bijvoorbeeld een groep internetvideo’s of dvd’s over je bestemming of attracties verzamelen, zodat passagiers enthousiast kunnen worden over de plaatsen die ze gaan bezoeken.

Achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is misschien niet de eerste gadget waar je aan denkt, als je gadgets zoekt om je autoreis naar de camping in Italië leuker te maken. Veel van deze gadgets zijn gefocust op het ondersteunen van de passagiers op deze barre tocht naar de camping. Een achteruitrijcamera is echter een gadget voor de bestuurder. Een achteruitrijcamera kopen is geen overbodige luxe met het onstuimige verkeer in Italië.